Kunstharsgebonden steenstrips

Het gamma Granol’blend bestaat uit flexibele steenstrips, gemaakt uit kunststof.

Granol'blend AM/EV/FV

Systeem voor flexibele steenstrips

Granoquartz FV/EV
Hoogkwalitatieve organische steenstrips
Toepassingsgebied
Meerdere applicaties op verschillende dragers. Geeft een effect dat identiek is aan echt metselwerk. Handgemaakt, alle stenen, structuren en kleuren kunnen worden gereproduceerd. Verkrijgbaar in kwaliteit voor binnen en buiten. Meng voor een uniforme weergave de steenstrips altijd uit meerdere dozen. Te volgen stappen: lijm aanbrengen, platen lijmen, afdichten met een kwast.
Eigenschappen
De Granoquartz FV / EV organische steenstrips in combinatie met de speciale Granoquartz AM lijm kunnen op alle vaste ondergronden worden geplaatst. Grote keuze aan kleuren, structuren en afmetingen. Snelle en eenvoudige installatie, licht in gewicht, gemakkelijk op maat te knippen met een schaar, geen breukverlies, wasbaar, solide, overschilderbaar, regenbestendig, behoudt zijn kleur in de massa, onveranderlijk na plaatsing.
Voorbereiding ondergrond
Granoquartz FV / EV kunnen op alle solide, schone, droge, zuigarme en dragende ondergronden worden gelegd. In bijzondere gevallen zoals sterk zuigende ondergronden is het essentieel om deze vooraf te behandelen met een primer. Vraag advies in geval van twijfel.
Verwerken
Bereid de ondergrond voor op de plaatsing van de Granoquartz FV/EV. Controleer of de drager glad en stevig is; bescherm de ondergrond bij buitenwerk tegen regen en slecht weer. Bepaal de breedte van de horizontale en verticale voegen die moeten variëren tussen minimaal 5 mm en maximaal 14 mm. Meet vanaf de bovenkant van het werk, 3 tot 4 hoogtes van stenen en voegen inbegrepen, markeer deze punten met een traceerkoord van links naar rechts *. Een goede meting is essentieel voor een snelle en correcte plaatsing. Werk van boven naar beneden. Bescherm deuren, ramen, blauwsteen, dakgoten... Bij vlekken met schoon water afspoelen. Granoquartz AM-lijm moet verticaal worden geplaatst met een kam van 5 mm. Breng maximaal 1m² per keer aan om te voorkomen dat de lijm uitdroogt, ongeacht de temperatuur en vochtigheid in de lucht. Markeer de referentiepunten in de lijm met een overtrekkoord * plaats de Granoquartz FV/EV in de nog natte lijm op basis van de referentie lijn. Om een ​​perfecte hechting te bekomen, dient u over het gehele oppervlak van de steen hard te drukken. Het is echt nodig dat het hele oppervlak van de steenstrip in contact is met de lijm. Om regelmatig werk te krijgen, raden we u aan een metselaarstouw boven de plaat uit te spannen en deze vervolgens naar de strakke draad te leiden. Direct na het plaatsen van de platen de voeg in de lijm gladstrijken met een natte borstel van +/- 10 mm.(afhankelijk van de voegbreedte) Eerst de verticale voegen, daarna met een vloeiende beweging de horizontale voegen. Zorg er bij buitenwerk voor dat alle randen van de plaat bedekt zijn met lijm. Bescherm buitenwerkzaamheden minimaal 2 dagen tegen regen, wind, vochtigheid en temperatuurschommelingen.
 
Technische kenmerken
Bindmiddel
Watergedragen polymeer
 
Kleurpigmenten
Vloeibare pigmenten van natuurlijke oorsprong
 
Vulmiddel
Mengeling van verschillende specifieke quartz zanden
 
Densiteit
ca. 1,75 gr/cm³
 
Laagdikte (inclusief lijmlaag)
5-6mm
 
Korreldikte
<1,5mm
 
Drooggehalte
87,6%
 
Asgehalte 450°C
88,9%(betrokken op droge massa)
 
Waterdampdiffusie Sd
0,6m
 
Waterdampdiffusie µ
110
 
Waterabsorptiecoëfficiënt
<0,05 kg/(m²*h0,5)
 
Temperatuur
Minimale temperatuur tijdens plaatsing en van ondergrond 5°C
 
Drooggehalte (na 450°C)
88.9% droogmassa
 
Lijmverbruik
2,5 - 3,4kg/m²
 
Brandreactieklasse van de Granoquartz FV(EN 13501-1:2018)
A2 - s1, d0
 


Verpakking
Afhankelijk van gekozen formaat